Kiwanis_logo.80114547 kopie

Over Kiwanis

Onze werking

Kiwanis Roeselare 1 maakt deel uit van de wereldwijde organisatie Kiwanis International, van de Kiwanis European Federation en van het District Belgium-Luxembourg.

 

De kernwaarden en doelstellingen die Kiwanis uitdraagt,

zijn als volgt samengevat:

 • Het stellen van menselijke en geestelijke waarden boven de materiële waarden, met een levenshouding van respect voor de medemens waarin dienstvaardigheid, menselijkheid en rechtvaardigheid centraal staan.
 • Het ondersteunen en activeren van zorgzaamheid en empowering van de zwakste schakels in de samenleving: de kansarmen en de kinderen.

  Kiwanis Roeselare 1

  Sedert haar charter in 1967 heeft Kiwanis Roeselare 1 ongeveer €  970.000 geschonken ter ondersteuning van al haar sociale en culturele acties.

   

  Al onze projecten vragen de jarenlange inzet en medewerking van onze clubleden en van vrijwilligers die Kiwanis genegen zijn. Om al deze projecten te realiseren is ook de financiële inbreng uit de vele activiteiten noodzakelijk.

   

  Hiertoe organiseerde Kiwanis Roeselare 1 vele concerten, kerstconcerten en passieconcerten, drie keer een stand-up comedy show, tussen 1981 en 2003 was er de jaarlijkse modeshow, tussen 1985 en 1995 was er jaarlijks de Ford-actie ‘Kilometers voor het Hart’.

   

  Sinds 1998 organiseert de club jaarlijks de Goodluck–actie (de koekjesverkoop-actie) dat een begrip geworden is in Roeselare en omstreken.

  Kiwanis in de wereld

  Kiwanis is de grootste vrijwilligersorganisatie voor hulp aan kinderen wereldwijd.

  In het District België-Luxemburg zijn we met 4.000 vrijwilligers.

  We delen dezelfde passie en wil, om ten dienste te staan van de kinderen.

  We creëren en ondersteunen projecten voor kinderen op lokaal, regionaal, nationaal en zelfs internationaal niveau.

   

  Tijdens de coronacrisis hebben alle clubs van het district Kiwanis Belux samen méér dan 500 laptops geschonken aan scholieren zodat ze van thuis uit de lessen konden blijven volgen.
  Kiwanis schonk ook duizenden gelaatsschermen en meer dan 10.000 medische beschermingspakken aan instellingen die ze echt nodig hadden.

  Kiwanis Roeselare 1 schonk aan enkele Roeselaarse scholen tientallen handdispensers om mee te helpen het Corona-virus te bestrijden.